woensdag, 11. juni 2008 - 8:14

Rotterdam gaat fietswrakken ruimen

Rotterdam

Steeds meer Rotterdammers ergeren zich aan het toenemende aantal fietswrakken in de stad. Hoewel Stadstoezicht dit jaar al ruim 1500 fietswrakken heeft laten verwijderen, wordt de aanpak van fietswrakken verbeterd.

Samen met Roteb bindt Stadstoezicht de strijd aan tegen de fietswrakken. Als start van de nieuwe aanpak worden op donderdag 12 juni in Rotterdam alle fietswrakken verwijderd.

Zomeropruiming
Met de 'zomeropruiming' laat Stadstoezicht samen met Roteb zien dat het fietswrakkenprobleem serieus wordt aangepakt. Op donderdag
12 juni gaan vier ploegen van Roteb samen met Stadstoezicht om 08.00 uur op pad om de fietswrakken te verwijderen. Alle fietswrakken met een waarschuwingssticker van Stadstoezicht worden op de actiedag verwijderd.
’s Middags rond 16.00 uur wordt de oogst aan fietswrakken verzameld bij Roteb. Stadstoezicht rekent op honderden fietswrakken.

Sneller afvoeren

Gelijktijdig wordt een nieuwe werkwijze ingevoerd. Net zoals nu blijft de dienst Stadstoezicht op fietswrakken controleren, maar het afvoeren van die wrakken door Roteb zal sneller gaan. Als een fietswrak een waarschuwingsticker heeft, wordt de fiets voortaan na een week afgevoerd. Nu is dat zeker twee weken en soms langer.

Melding fietswrak

Niet alleen de mensen van Stadstoezicht letten op de fietswrakken, iedereen kan dat doen. Fietswrakken kunnen gemeld worden bij het gratis telefoonnummer van de gemeente Rotterdam, 0800-1545. Als een fietswrak met een waarschuwingssticker toch langer dan een week blijft staan, kan gelijk Stadstoezicht worden gewaarschuwd door 0800-1545 te bellen. Zo werken bewoners en gemeente samen om stad fietswrakkenvrij te houden.

Recycling

De eigenaar van een fietswrak heeft nog twee weken de tijd om zijn fiets bij de Roteb op te halen. Wordt een wrak niet opgehaald, dan gaat de fiets niet verloren. De Roteb maakt dan met de onderdelen van de fietswrakken weer bruikbare fietsen. Deze rijwielen worden voor redelijke prijzen verkocht in de Piekfijnwinkels.

ANPR-camerawagen Gemeentebelastingen

Op deze actiedag is ook de ANPR-camerawagen van Gemeentebelastingen actief. Deurwaarders van Gemeentebelastingen blijven alert op auto’s met buitenlandse kentekens die al minstens tien parkeerbonnen hebben. Als een auto van een wanbetaler wordt aangetroffen, wordt direct een wielklem gezet. Komt hier geen reactie op, dan zal de wagen worden afgevoerd. Auto's van wanbetalers worden via een openbare internetveiling op ExecutieVeiling.nl verkocht, als de belasting na minstens vier weken nog steeds niet is betaald.
Provincie:
Tag(s):