maandag, 22. september 2008 - 9:09

Rotterdam gaat misbruik wijk-parkeergarages Oude Westen aanpakken

Rotterdam

Stadstoezicht gaat het misbruik van de wijkparkeergarages aanpakken. Op 24 september zijn de parkeergarages in het Oude Westen zijn het eerst aan de beurt.

Enkele auto’s in de wijkparkeergarages verkeren in een zeer slechte staat. De technische staat van deze voertuigen is zelfs zo slecht dat ze niet meer kunnen rijden. De wijkparkeergarages zijn niet bedoeld als opslagplaats voor defecte auto’s, waar de eigenaar in de meeste gevallen ook niet meer naar omkijkt. Maar er zijn ook illegaal geparkeerde auto’s aangetroffen, dus zonder abonnement geparkeerde auto’s. Deze auto's worden zonder meer uit de parkeergarages verwijderd en afgevoerd.

Eind augustus zijn de abonnementhouders per brief over de schoonmaakactie geïnformeerd. Zij hebben dus ruim de tijd gehad om de auto’s die niet meer in staat zijn om te rijden zelf te verwijderen. Als deze auto's op 24 september worden aangetroffen, worden zij direct weggesleept en afgevoerd.

In iedere wijkparkeergarage hangt een poster waarop de kentekens worden vermeld van de auto’s die zijn weggesleept. De eigenaren van auto’s kunnen na betaling van de wegsleep- en opslagkosten weer terug krijgen. Worden de auto’s niet opgehaald, dan zal Stadstoezicht de auto's verkopen.
Provincie:
Tag(s):