woensdag, 23. januari 2008 - 8:25

Rotterdam in LUX

Nijmegen

Van 23 januari t/m 3 februari aanstaande vindt het 37e Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR) plaats.Voor de pareltjes van het festival hoeft u niet naar Rotterdam af te reizen, maar komt u op zondag 3 februari naar LUX.

De hele zondag draaien ze in LUX in drie filmzalen een nauwkeurige selectie. Bekijk alvast de toppers van het komende filmjaar. In elke zaal worden er 5 films vertoond. De titels worden begin volgende week bekend gemaakt. In elk geval wordt The Darjeeling Limited van Wes Anderson gedraaid en Tricks, de tweede film van de Poolse regissseur Andrzej Jakimowski.

The Darjeeling Limited:

De laatste van Wes Anderson is de kroon op zijn oeuvre. Drie broers reizen met te veel bagage door India op zoek naar zichzelf, verlichting en hun moeder. High culture en popcultuur in perfecte symbiose en kleurrijke vol fijne liedjes, slo-mo’s, topacteurs (Owen Wilson, Jason Schwartzman, Adrien Brody) en camerawerk van Bill Murray
Regie: Wes Anderson, 2007 VS

Tricks (Sztuczki):

De zesjarige Stefek leeft met zijn moeder en oudere zuster in een dorpje bij Wrowclaw op het Poolse platteland. Het jongetje observeert de wereld: zijn zus Elka probeert vooruit te komen, haar vriend Jerzy heeft een oogje op de wulpse Violka. Tricks werd geselecteerd voor het filmfestival van Venetië (Laterna Magica-prijs) en werd onderscheiden met de Gouden Leeuw van het Pools Filmfestival.
Regie: Andrzej Jakimowski, Polen 2007
Provincie:
Tag(s):