woensdag, 16. juli 2008 - 9:14

Rotterdam is hondenpoep zat

Rotterdam

Ergernis nummer één is en blijft de hondenpoep. Nog steeds blijkt dat veel hondenbezitters het verzuimen de poep op te ruimen tot grote ergernis van buurtgenoten.

Daarnaast ergeren mensen zich ook aan honden die niet zijn aangelijnd. Spelende kinderen zijn vaak bang voor loslopende honden om maar te zwijgen wat kinderen vinden van hondenpoep op een speelveldje.

De gemeente Rotterdam is het zat en vindt dat honden overal moeten worden aangelijnd en hondenpoep moet worden opgeruimd.
In een brief aan alle hondenbezitters heeft de gemeente deze maand laten weten dat Stadstoezicht hierop streng zal handhaven. Tientallen medewerkers van Stadstoezicht controleren vandaag streng op opruimplicht en loslopende honden. Wie de poep van zijn hond niet opruimt kan rekenen op een boete van 90 euro!

Daarnaast zal de gemeente extra alert zijn op honden die niet zijn aangelijnd, behalve in losloopgebieden. Deze gebieden zijn met borden aangegeven. Behalve Stadstoezicht controleert ook de politie op het naleven van de regels voor de aanlijn- en opruimplicht. Hondeneigenaren die hun los laten lopen krijgen een boete van € 60,00.
Provincie:
Tag(s):