zaterdag, 1. november 2008 - 10:31

Rotterdam 'op slot' tijdens Halloweennacht

Rotterdam

Wie in de nacht van vrijdag op zaterdag Rotterdam uit wilde kon bijna de vele alcoholcontroles niet ontlopen. Zo stonden er controles op de Maasboulevard, de Erasmusbrug, de Maastunnel, Oostplein, Marconiplein en op de Henegouwerlaan. De Politie van Rotterdam-Rijmond kreeg oa. van het KLPD assistentie.

Bij de Maastunnel was tevens een ANPR-wagen opgesteld die de kentekens van passerende voertuigen scande. Zo konden bijvoorbeeld bestuurders zonder rijbewijs worden opgespoord. Op diverse plaatsen werden de BoB sleutelhangers uitgereikt aan bestuurders die geen alcohol hadden gedronken en aan het Oosplein gebeurde dat door een medewerkster van Veilig Verkeer.

Er zijn in totaal 13941 blaastesten afgelegd, 324 bestuurders werden aangehouden omdat ze teveel hadden gedronken. Van 43 automobilisten is het rijbewijs ingevorderd.

Bij een controle op de Erasmusbrug ging een auto er vandoor na een achtervolging vluchtten de drie inzittenden bij de Kuip uit de auto. Eén van hen is aangehouden. De auto bleek te zijn gestolen.
Provincie:
Tag(s):