maandag, 11. augustus 2008 - 21:33

Route voor vervoer gevaarlijke stoffen in werking

Emmen

Emmen heeft op het bedrijventerrein Bargermeer en het Emmtec Industry & Businesspark een groot aantal chemische bedrijven. Al deze bedrijven hebben vrijwel dagelijks aan- en afvoer van allerlei goederen en vloeistoffen die nodig zijn voor het productieproces. Enkele van deze stoffen vallen onder de routeplicht gevaarlijke stoffen. Voorbeelden van deze stoffen zijn: ammoniak, lpg, oleum en propaan. De gemeente Emmen wil dit soort gevaarlijke transporten via de meest veilige route laten plaatsvinden.

Daarom is een speciale route voor gevaarlijke stoffen vastgesteld. Alle vrachtwagens met routeplichtige stoffen bestemd voor het bedrijventerrein Bargermeer en het Emmtec Industry & Businesspark, zijn verplicht deze hoofdroute te gebruiken.

De route gevaarlijke stoffen loopt via de autosnelweg A37, de afslag Klazienaveen, over de N862 (de weg Emmen – Klazienaveen) naar de Rondweg en dan rechtstreeks naar de ingang van het Emmtech Industry & Businesspark. Op de hoofdwegen rond Emmen staan speciale borden waarop de verplichte route voor gevaarlijke ladingen staat aangegeven: oranje borden met een zwarte stip en een pijl.

Transporteurs van gevaarlijke stoffen die andere routes willen gaan gebruiken, moeten hiervoor bij de gemeente een ontheffing aanvragen. Boetes bij het niet volgen van de voorgeschreven route kunnen oplopen tot honderden euro’s. Het aanvraagformulier voor een ontheffing Route Gevaarlijke Stoffen kan men downloaden via www.emmen.nl
Provincie:
Tag(s):