maandag, 17. november 2008 - 13:17

Rouvoet krijgt onderscheiding voor strijd tegen kinder-mishandeling

Utrecht

Minister Rouvoet heeft maanmiddag 17 november de Andries van Dantzig Penning 2008 gekregen voor zijn inzet tegen kindermishandeling. Hij kreeg de onderscheiding uit handen van het bestuur van de Reflectie- en Actiegroep Aanpak Kindermishandeling (RAAK).

Rouvoet kreeg de penning tijdens een congres over kindermishandeling en huiselijk geweld in Nieuwegein. Hij gaf aan het een grote eer te vinden de Andries van Dantzig Penning in ontvangst te nemen. ‘Eigenlijk zou ik deze onderscheiding helemaal niet moeten krijgen. Zeker, ook als minister voor Jeugd en Gezin is het mijn plicht om de strijd tegen kindermishandeling aan te gaan. En dat doe ik uit overtuiging’, aldus de minister.

Hij gaf in Nieuwegein aan door te zullen gaan met het bestrijden van ‘een groot maatschappelijk kwaad, waar we niet in mogen berusten. Het is de ernstigste schending van de rechten van het kind in ons land. En dus moeten we alles op alles zetten om kindermishandeling te voorkomen, signaleren en bestrijden. Dat is een opdracht aan iedereen in de samenleving,’ aldus Rouvoet.
Provincie:
Tag(s):