maandag, 10. november 2008 - 8:50

Rouvoet maakt zich zorgen om seksmoraal jongeren

Groningen

De minister van Jeugd en Gezin, André Rouvoet (CU), zegt in een artikel van het AD dat hij zich zorgen maakt over de ‘losgeslagen seksmoraal van de jeugd’. Dit naar aanleiding van de documentaire Sex Sells. Hierin was te zien dat jongeren het doodnormaal vinden om op vroege leeftijd seks te hebben. Ook geslachtsgemeenschap als ruilmiddel baart de minister zorgen.

Rouvoet wil geen wetten creëren om zo de ‘losgeslagen’ jeugd te laten inzien dat zij volgen hem verwerpelijk bezig zijn. Een maatschappelijke discussie en het aanspreken van ouders moet de jeugd laten inzien dat zij ‘verknipte ideeën’ hebben.

In de krant zegt Routvoet; ‘Als de mentaliteit onder jongeren is dat je even naar een garagebox gaat en een meisje pakt als je zin hebt in seks, dan verdwijnt toch elk normaal zicht op relaties? Dit is meer dan een opvoedprobleem, het is een maatschappelijk probleem. Kinderen raken verknipt, raken depressief. Veel kinderen hebben een scheef beeld van seks, vriendschappen en relaties. En dat kan geen gezonde invloed hebben op de samenleving.
Provincie:
Tag(s):