donderdag, 5. juni 2008 - 12:42

Rover naar de rechter om busstaking

Den Haag

Reizigersorganisatie Rover vindt dat busreizigers onevenredig worden gedupeerd door de stakingsacties in het streekvervoer. Daarom spant de Reizigersorganisatie een kort geding aan tegen de vakbonden in het streekvervoer. Rover wil dat er een einde komt aan de busstakingen.

Rover zoekt bij de gang naar de rechter samenwerking met andere gedupeerden van de stakingen (scholieren-, studenten- en ouderenbonden, overheden) bij de gang naar de rechter.

De werkgevers en bonden in het streekvervoer hebben ernstige meningsverschillen over een nieuwe CAO. De gesprekken zijn vastgelopen. ROVER wil zich niet inhoudelijk mengen in het conflict, maar is ontevreden over het feit dat de bonden het voorstel, een bemiddelaar aan te stellen, al wekenlang van de hand wijzen, maar intussen wel het streekvervoer voor onbepaalde tijd hebben lamgelegd. Daarmee wordt de samenleving onevenredig geschaad.

Naar verwachting zal een kort geding aan het begin van de komende week dienen.

De staking van de buschauffeurs gaat vandaag haar vijfde dag in. De chauffeurs zijn vandaag bijeen in Utrecht voor een landelijke manifestatie. Daar worden ze toegesproken door vertegenwoordigers van de vakbonden. Voorlopig zitten de onderhandelingen muurvast en wordt er vooralsnog geen doorbraak verwacht.
Provincie:
Tag(s):