maandag, 20. oktober 2008 - 20:02

Roy, Freek en John in finale op zoek naar Joseph

Amsterdam

De finale van het AVRO-programma ‘Op zoek naar Joseph’ gaat tussen John, Roy en Freek. Roy en Robin kregen afgelopen zondag de minste stemmen van het publiek en stonden in de sing-off met het lied ‘Telkens weer’. Musical-icoon Willem Nijholt koos uiteindelijk voor Roy als een van de drie finalisten. Tijdens de finale bepaalt het publiek wie de nieuwe hoofdrolspeler wordt van de musical ‘Joseph and the amazing technicolor dreamcoat’. Er is geen sing-off en Willem Nijholt kan niemand ‘redden’.

De drie laatste potentiële Josephs hebben inmiddels het nodige achter de rug. Ze zijn gekozen uit circa 750 kandidaten die zich hadden aangemeld voor de open audities. Na de eerste voorrondes volgde een theaterronde. Daarin moesten de overgebleven kandidaten zich presenteren aan het panel, bestaande uit musicalster Pia Douwes, tv-presentator/entertainer Paul de Leeuw en musicalproducent Erwin van Lambaart. Van die kandidaten gingen er uiteindelijk 30 naar de Joseph Academy. Daar kregen de Josephs in spe masterclasses van onder meer Willem Nijholt, Pia Douwes en Paul de Leeuw.

Na de Academy mochten 20 kandidaten een optreden verzorgen voor de top van de Nederlandse musicalwereld, musicalicoon Willem Nijholt en het panel. Na veel wikken en wegen bleven er tien Josephs over. Eén van de laatste tien kandidaten, Tommie, trok zich uiteindelijk terug uit de strijd. Hij gaat de hoofdrol spelen in Highschool Musical. Voor hem kwamen twee kandidaten in de plaats: Robbert en Hein. Uiteindelijk ging de eerste liveshow van start met 11 potentiële Josephs.

Na zeven liveshows zijn er nog drie kandidaten over. Tijdens de finale bepaalt het publiek wie de hoofdrol in de musical Joseph and the amazing technicolor dreamcoat mag spelen.
Categorie:
Tag(s):