maandag, 1. september 2008 - 19:01

RTL haalt astro-programma’s per direct van de buis

Hilversum

RTL Nederland heeft haar astro-programma’s per direct van de buis gehaald. Dat gebeurde nadat een redacteur van Tros Radar infiltreerde en sprak met mensen die voor de programma’s werken maar geen enkele kennis van zaken bleken te hebben.

Tijdens de werving van de Radarmedewerkster heeft de leverancier geen enkele screening gedaan naar de achtergronden van de undercover-sollicitante. Een telefoontje met Astrotijd kost maar liefst 80 eurocent per minuut. Vaak werden bellers soms wel 20 minuten aan de telefoon gehouden.

Achter de schermen heeft de journalist van Tros Radar gesprekken gehad met andere mediums van zowel RTL als SBS, die haar vertellen dat ze van de omroep soms het advies krijgen om maar wat verzinnen, en dat het “één grote oplichtersbende is�.

SBS heeft vandaag de tarieven voor het inbellen naar astro tv-programma’s gewijzigd. In plaats van 1,30 euro per belpoging, is het nu gratis.

SP Tweede-Kamerlid Jan de Wit, die zelf maandenlang onderzoek heeft gedaan naar astro-televisie, gaf in de studio live commentaar.
Categorie:
Tag(s):