dinsdag, 26. februari 2008 - 23:36

Ruijters Eaters verrassen tegen Destil Trappers

Amsterdam

Het tweede ticket voor de finale van het nationaal kampioenschap wordt verdeeld in de play-off serie tussen de Destil Trappers uit Tilburg en de Ruijters Eaters uit Geleen. Ook deze twee teams lijken op dit moment erg aan elkaar gewaagd.

De grootste verrassing was de overwinning van de Ruijters Eaters in en tegen Tilburg. In de eerste periode startten de Limburgers furieus en dat resulteerde na twee minuten al in de 0-1 door Ryan McLeod, die de puck op aangeven van Lambert Keulen achter de bijna onverslaanbare Colaiacovo in het doel wist te werken. Zeven minuten later is het dan opnieuw McLeod die de Canadese goalie, zij hetmet een gelukje, weet te verslaan. Zijn pass wordt door een Tilburgse stick van richting veranderd, waardoor de goalie volledig uit positie is. Tilburg komt dan in de tweede periode terug tot 1-2 (Bjorn Willemse), maar verder komen de Brabanders, ondanks vele grote kansen niet. Geleen-goalie Novello speelt dewedstrijd van zijn leven en houdt zijn net leeg.

Het is de eerste thuis-nederlaag van de Trappers in meer dan een jaar tijd en dat valt zwaar bij een aantal spelers. Direkt na het eindsignaal ontstaat een vechtpartij. Scheidrechter Britt heeft de grootste moeite om alle namen te noteren en deelt een in totaal zes "game-misconducts" uit. Tilburger Dennis Unk maakt het volgens de leidsman zo bont dat hij een "match-penalty" krijgt en dus de volgende wedstrijd(-en) vanaf de tribune mag bekijken.

Zondag hadden de Destil Trappers dus wat goed te maken maar het zijn de Eaters die opnieuw erg fel aan de wedstrijd beginnen. Ietsjes te fel af en toe en dat komt Petr Kratky, de Tsjechische reus die in januari het team van Geleen kwam versterken, op een game-misconduct te staan en hij mag na zeven minuten al gaan douchen. Beide teams lopen diverse straffen op en het is Brian McGarry die drie seconden voor het einde van de eerste periode de gastheren op voorsprong zet.

In de tweede periode wordt de stand gelijk getrokken en de rest van de wedstrijd wordt dan gecontroleerd door Tilburg, op een zwak moment na - een doelpunt van Lalonde wordt afgekeurd en in de daarop volgende aanval van Geleen levert de 2-1 op. Nog in dezelfde periode maakt Stienstra de 2-2 en in de derde periode is het Bernakevic die de overwinning veilig stelt. Met nog ruim vijf minuten op de klok scoort hij op aangeven van Willemse en Lalonde. Als Geleen een gelijkmaker wil forceren door de goalie te verruilen voor een extra speler krijgt het de rekening hiervoor gepresenteerd. Een aanval wordt onderschept en het is opnieuw Bernakevic die scoort. De strijd is weer volledig open.