maandag, 10. maart 2008 - 12:12

Ruim 1000 Friezen voor proef alcoholslot

Ruim 1000 Friezen hebben zich aangemeld voor de demo alcoholslot in Fryslân. Uit deze 1000 aanmeldingen zullen er uiteindelijk tachtig worden geselecteerd voor deelname. Voorzitter van het ROF, en verkeersgedeputeerde Adema is blij met de grote belangstelling voor de demo. “Het grote aantal aanmeldingen geeft mij vertrouwen dat er draagvlak is voor de invoering van het alcoholslot. Ook ben ik blij dat mensen die al een keer zijn beboet voor het rijden onder invloed zich hebben aangemeld. Deze mensen tonen karakter en mogen trots zijn op zichzelf dat ze het lef hebben om zich aan te melden. Het zou dan ook goed zijn dat een aantal van hen geselecteerd wordt voor de demo�.

Maandag draagt het ROF alle aanmeldingen over aan bureau Oranjewoud, dat in opdracht van het ministerie van Verkeer en Waterstaat de selectie voor deelname verricht. De tachtig mensen die uiteindelijk geselecteerd worden, ontvangen deze week een brief van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Zij zullen van 9 april tot 20 juni 2008 met een alcoholslot in hun auto rijden. Het startsein voor de demo wordt op woensdag 9 april gegeven door minister Eurlings en gedeputeerde Adema.

Het doel van de demo is ervaring opdoen met de in en uitbouw van het alcoholslot en de werking van het apparaat. Het alcoholslot is een startonderbreker die er voor zorgt dat de auto niet start als de bestuurder heeft gedronken. Die moet dan voor het starten even blazen.
Provincie:
Tag(s):