woensdag, 19. maart 2008 - 15:09

Ruim 2 miljoen Nederlanders gaan uit eten tijdens Paasweekeinde

Woerden

Dit jaar verwacht bijna 19% van alle Nederlanders (16-64 jaar) met Pasen in de Nederlandse horeca te eten. Deze horecaverwachtingen gelden meer dan gemiddeld voor mensen wonend in de grote steden en in het Zuiden van het land, 35-plussers en eenpersoonshuishoudens.

Dit blijkt uit cijfers die in opdracht van Koninklijk Horeca Nederland door het bedrijfschap Horeca & Catering i.s.m. Foodstep zijn samengesteld.
Naast uit eten gaan (brunch of diner) zijn hotelovernachtingen populair. Bijna 430.000 Nederlanders (16-64 jaar) zijn van plan dit jaar tijdens het paasweekeinde in een hotel te overnachten. Ook wordt verwacht dat 2,3% (253.000 Nederlanders) zal overnachten op een camping en 1,9% (bijna 210.000 Nederlanders) in een bungalowpark.

Ook de strandpaviljoens en ijssalons openen hun deuren voor de gasten. De verwachtingen voor deze horecabedrijven zijn sterk afhankelijk van het weer tijdens het Paasweekeinde. Een groot deel van de horecabedrijven (restaurants, attractieparken, bioscopen, dierentuinen en wellnessbedrijven, etc.) is niet zo afhankelijk van het weer.
Categorie:
Tag(s):