woensdag, 16. juli 2008 - 8:56

Ruim 20 vrachtwagens op A73 krijgen hoogtebekeuring

Roermond

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten (Klpd) heeft in samenwerking met de politie Limburg Noord in de eerste veertien dagen van juli op de A73 een twintigtal vrachtwagenbestuurders betrapt op het overschrijden van de maximumhoogte. De hoogst gemeten hoogte betrof maandag 14 juli 2008 een Nederlandse vrachtauto met 4.38 m . Diezelfde dag is een Duitse vrachtwagencombinatie aangetroffen met een hoogte van 4.30 m. Er zijn meerdere bekeuringen uitgeschreven van 1000 euro. Alle chauffeurs dienden de hoogte van hun vrachtauto terug te brengen naar de toegestane hoogte van 4 meter meldt het Klpd.

Vrachtauto’s mogen niet hoger zijn dan 4.0 meter. Vrachtauto’s die de maximale hoogte overschrijden activeren een hoogtedetectiesysteem waarmee de tunnel wordt afgesloten voor al het verkeer. Deze afsluiting levert dan de nodige overlast voor het wegverkeer op.

De Verkeerspolitie heeft de indruk dat een aantal bestuurders van te hoge vrachtauto’s, die het signaleringssysteem in werking zetten, bewust doorrijden en geen gebruik maken van de omleidingroute via de Napoleonsweg.

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten houdt in samenwerking met Rijkswaterstaat en politie Limburg Noord op de rijksweg A73 zuid projectmatig toezicht op het overschrijden van de hoogte van vrachtauto’s.

Rijkswaterstaat is inmiddels een foldercampagne gestart in wegrestaurants en tankstations in de regio Roermond. Om vrachtwagenchauffeurs hierop te wijzen.
Provincie:
Tag(s):