vrijdag, 4. januari 2008 - 16:08

Ruim 3000 danseressen laten zien wat ze kunnen

Amsterdam

Bijna 3500 vrouwen van 16 jaar en ouder meldden zich aan om mee te kunnen doen aan de zoektocht van SBS 6 naar hét allround danstalent van Nederland. Een groep van 3000 dames met de ambitie om professioneel danseres te worden, presenteerde zich uiteindelijk op 28 en 29 december in Den Haag aan de jury van Dancing Queen.

Deze wordt gevormd door choreograaf Marco Forno (bekend van zijn scherpe commentaar tijdens Sterren Dansen op het IJs en So You Wannabe a Popstar), choreograaf/regisseur Barry Stevens (bij het grote publiek bekend van de Soundmixshow en verzorgde onlangs nog de regie van dansmusical Fame), casting director Mariëlle Bokmans (Holland Show Ballet) en danser Ivo Chundro (vertolkte recentelijk de hoofdrol in de dansmusical Fame).

Hoe deze eerste en verdere auditieronden verlopen, is te zien in de eerste en tweede uitzending van Dancing Queen op 1 en 2 februari.
Hierna zullen de overgebleven deelneemsters acht weken lang in een live-uitzending moeten bewijzen dat ze de meest diverse dansstijlen, van Hiphop tot Salsa tot Jazzdance, onder de knie hebben. De winnares van Dancing Queen is degene die alle mogelijke dansstijlen het best beheerst en de absolute uitblinker is op de dansvloer. Voor deze winnares ligt een carrière als allround danseres in het verschiet. De presentatie van de show is in handen van Nance.
Categorie:
Tag(s):