dinsdag, 10. juni 2008 - 11:53

Ruim 50 auto’s in beslag genomen

Nijmegen

Dinsdagochtend heeft de politie bij vier doorzoekingen op vier adressen in Nijmegen twee mannen aangehouden en totaal 50-tal auto’s in beslag genomen. Daarnaast is beslag gelegd op twee woningen.

Naar aanleiding van een aantal autodiefstallen in Wijchen in 2006, startte de Politie Gelderland-Zuid een onderzoek. Dit onderzoek werd begin 2007 in verband met de omvang overgenomen door de Bovenregionale Recherche (BRNON). Dit omvangrijke onderzoek splitste zich daarna in een aantal deelonderzoeken, waarvan eind 2007 de Nijmeegse districtsrecherche deze zaak op zich nam.

Onder leiding van de officier van justitie zijn dinsdagochtend twee mannen van 29 en 48 jaar uit Nijmegen aangehouden. Zij worden verdacht van valsheid in geschrifte, witwassen, heling en fiscale fraude. Op basis hiervan hebben dinsdagochtend vanaf 7 uur op vier locaties in Nijmegen doorzoekingen plaatsgevonden, waaronder in de wijk Lindenholt en Dukenburg. Twee bedrijfspanden waren gevestigd op een industrieterrein aan de rand van Nijmegen. In totaal werden bij deze panden onder andere ruim 40 auto’s in beslaggenomen.

In samenwerking met de Bovenregionale Recherche, de dienst Domeinen en Bureau Ontnemingen van het Openbaar Ministerie hebben de doorzoekingen en inbeslagname plaatsgevonden. Onder de in beslag genomen goederen bevonden zich zowel roerende als onroerende zaken. Bijzonder aan deze inbeslagname van zowel zakelijk als privé-bezit was het beslag leggen op grond.
Provincie:
Tag(s):