woensdag, 24. december 2008 - 18:16

Ruim 5,6 miljoen euro opgehaald door 3FM Serious Request

Breda

De actie 3FM Serious Request heeft dit jaar €5.637.937 opgeleverd. Dit bedrag werd woensdagavond rond 20.00 uur bekend gemaakt toen de drie dj’s Giel Beelen, Coen Swijnenberg en Paul Rabbering na zes dagen het Glazen Huis in Breda mochten verlaten. Het geld werd opgehaald voor het Rode Kruis voor de vluchtelingenproblematiek wereldwijd.

Giel, Coen en Paul werden vrijdagochtend ‘opgesloten’ in het Glazen Huis dat dit jaar stond opgesteld op de Grote Markt in Breda. Minister Bert Koenders van Ontwikkelingssamenwerking stelde namens het kabinet 2,5 miljoen euro beschikbaar voor de actie van 3FM, onder de voorwaarde dat er in de 6 dagen minimaal eveneens 2,5 miljoen euro door Serious Request werd binnengehaald. Dit werd met meer dan 3 miljoen euro ruimschoots gehaald.

De drie dj’s hebben de afgelopen zes dagen doorgebracht in het Glazen Huis zonder te eten. Het geld werd opgehaald met het draaien van verzoeknummers, het veilen van allerlei artikelen van artiesten en diverse acties door heel het land.

Ook in Gent in België stond er dit jaar weer een Glazen Huis. De dj’s van Studio Brussel haalde daar ruim 3,5 miljoen euro op, zo werd vandaag bekend.

Vorig jaar werd er tijdens 3FM Serious Request in Den Haag zo’n € 5.250.000 voor schoon drinkwater opgehaald.
Provincie:
Tag(s):