donderdag, 3. januari 2008 - 16:10

Ruim 75.000 bezoekers voor Cobra museum

Amstelveen

Het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen trok in 2007 substantieel meer bezoekers dan in de afgelopen jaren. De gunstige bezoekscore van ruim 75.000 schrijft het museum met name toe aan de programmering van een aantal uitzonderlijke tentoonstellingen die de aandacht van het publiek kregen.

Opvallend was de expositie 'Brave New World' met het werk van jonge Spaanse, Russische en Nederlandse kunstenaars die het westerse democratische systeem kritisch becommentarieerden. Ook de huidige contemporary tentoonstelling 'China Now' met het grensverleggende werk van jonge Chinese kunstenaars gooit hoge ogen. Zeer attractief waren verder de zomertentoonstellingen 'De Kunst van het Verleiden' en 'Corneille. Some of these Days'. Ook de exposities 'Lucebert. Tekeningen' en 'Anton Rooskens. Hommage' werden heel goed bezocht.

Het Cobra Museum verwacht de stijgende trend in het bezoekcijfer vast te kunnen houden met de aantrekkelijke programmering voor 2008. Op het programma staan onder meer 'Karel Appel Jazz 1958-1962', de presentatie 'Gewoon Anders' over seksuele begeerte, gender en identiteitsvorming in de beeldende kunst, de expositie 'Leipziger Schule' en de tentoonstelling ter gelegenheid van 60 jaar CoBrA.
Categorie:
Tag(s):