woensdag, 17. september 2008 - 20:00

Ruim half miljoen Groene Voetstappen in een week

Apeldoorn

70.000 Leerlingen hebben deze week meer dan 500.000 ‘Groene Voetstappen’ verzameld door lopend en fietsend naar school te gaan. Hiermee wordt het streefgetal van een half miljoen ruim gehaald. Vrijdag 19 september zal Het Klimaatverbond in Apeldoorn tijdens de feestelijke afsluiting van de actie de definitieve uitslag bekend maken.

Apeldoorn is een van de 64 gemeenten die mee deden aan deze succesvolle actie die door Het Klimaatverbond werd georganiseerd.

De actie heeft veel leerlingen aan het denken gezet over wat je zelf kan doen om energie te besparen, maar ook vragen opgeroepen over hoe bestuurders omgaan met hun toekomst en wat de bijdrage van politici is om de klimaatverandering te stoppen. In meer dan dertig gemeenten gaan leerlingen op 19 september en de daarop volgende weken, hun ideeën aanbieden en hun vragen stellen als zij de voetstappen aanbieden aan hun wethouder milieu.

Het Klimaatverbond organiseert deze nationale actie om kinderen en hun ouders na te laten denken over duurzamer reisgedrag en om voor gemeenten een gelegenheid te creëren om hierover in gesprek te raken met hun inwoners.

De gemeente Apeldoorn heeft samen met de Provincie Gelderland een programma georganiseerd rond de overhandiging van de Groene voetstappen. Apeldoorn voert al sinds de negentiger jaren een actief fietsbeleid en heeft de actie aangegrepen om een fiets-telpaal te installeren die op 19 september wordt onthuld.

Het Klimaatverbond, is een vereniging voor en door gemeenten, provincies en waterschappen. Haar voornaamste doel is om het klimaat- en milieubeleid op een hoger niveau te brengen. Dat doen ze sinds 1992 door elkaar te informeren en zo nodig te assisteren, samen problemen aan te pakken en gezamenlijk op te treden, zoals bij het opstellen en afsluiten van het klimaatakkoord.

Het Klimaatverbond heeft meer dan 120 lagere overheden als lid of geassocieerd lid.De organisatie treedt op als belangenbehartiger, vraagbaak voor haar leden op het gebied van klimaatbeleid, informatieleverancier, aanjager van onderzoek en projecten, uitvoerder van projecten in het belang van haar leden en het ontwikkelen en uitvoeren van projecten die leiden tot bewustwording onder de burgers en lagere overheden op het gebied van klimaatverandering, bij voorkeur in samenwerking met andere organisaties.

De Groene voetstappenactie wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van VROM en de Provincies Gelderland en Noord-Brabant.
Provincie:
Tag(s):