maandag, 26. mei 2008 - 12:05

Ruiten ambtswoning Cohen ingegooid

Amsterdam

In Amsterdam hebben krakers zondagavond ruiten ingegooid van het stadhuis en de ambtswoning van burgemeester Cohen. De krakers hebben dit gedaan tijdens een bijeenkomst om hun onvrede te uiten over de ontruiming van 15 etagewoningen afgelopen zaterdag aan de 1e Oosterparkstraat.

In totaal werden 9 ruiten van het stadhuis en 8 ramen bij de ambtswoning vernield, meldt een woordvoerder van de politie. Ook zijn in de nacht van zaterdag op zondag zo’n 20 ramen bij woningbouwvereniging de Key gesneuveld, aldus de zegsman.

Het is onbekend of burgemeester Cohen thuis was toen de ramen van de woning werden ingegooid. Er hebben zich in ieder geval geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Ook zijn er geen aanhoudingen verricht. Het is moeilijk te achterhalen wie van de groep verantwoordelijk is voor het vernielen van de ruiten, zegt de woordvoerder.

Volgens de krakers is de ontruiming, die zaterdagochtend rond 04.00 uur plaatsvond, onrechtmatig. De bewoners starten daarom een juridische procedure tegen de de ontruiming, zo melden zij op hun website. De politie bestrijdt dit argument.

De politie heeft verder in de ontruimde woningen wapens aangetroffen zoals een honkbalknuppel en een ploertendoder.
Provincie:
Tag(s):