woensdag, 7. mei 2008 - 10:19

Rust voor internationals Real Madrid

(Elfvoetbal) De Nederlandse internationals van Real Madrid kunnen enigszins uitgerust beginnen aan het EK. Zij mogen van hun werkgever even op adem komen.

Omdat Ruud van Nistelrooy, Wesley Sneijder en Arjen Robben zondag Spaans landskampioen zijn geworden, worden ze tijdens de resterende drie competitiewedstrijden ontzien. Ook de andere internationals van Real die op het EK gaan spelen, mogen bijkomen. Van Nistelrooy kwam de afgelopen weken door een blessure overigens niet in actie, en werkt nu gedoseerd aan zijn rentree.

"De spelers hebben het besproken met de club en de leiding ziet ook in dat het beter is om de internationals wat rust te geven", aldus Sneijder tegenover VI. "We spelen onze laatste wedstrijd op 18 mei en twee dagen later begint het trainingskamp van het Nederlands elftal. Als je kijkt naar de nationale elftallen van Spanje en Italië: die komen pas een week later bij elkaar. Omdat ze daar vinden dat iedereen eerst een weekje vrij moet hebben om te herstellen van het lange seizoen. Dat lijkt me vrij normaal. En beter voor je lichaam ook."

Het Nederlands elftal speelt ter voorbereiding op het eindtoernooi drie oefenduels. Sneijder vindt dat een beetje veel van het goede. "Het had van mij wel wat minder gemogen allemaal. Vandaar dat ik blij ben dat we van Real nu de mogelijkheid krijgen een beetje tot rust te komen."
Categorie:
Tag(s):