vrijdag, 28. november 2008 - 12:09

Ruzie stelletje eindigt in handgemeen met politie

Almere

Donderdagmiddag 27 november zijn een man en een vrouw gearresteerd nadat ze in eerste instantie ruzie hadden met elkaar en even later met de ter assistentie gekomen agenten.

Rond het middaguur zagen surveillerende agenten in het Mandelapark een vrouw rennen die bij het zien van de politie direct om hulp vroeg. Ze verklaarde dat een man haar sleutels had afgepakt en deze niet wilde teruggeven.

Toen de agenten op aanwijzen van de vrouw de man staande hielden, sloeg de sfeer al snel om. De man weigerde elke vorm van medewerking en gedroeg zich agressief, maar toen de agenten hem wilde aanhouden sloeg ook het gedrag van de hulpbehoevende dame om.

Bij de worsteling die ontstond trok de vrouw één van haar naaldhakken uit en probeerde daarmee een agent te slaan. Met hulp van meerdere agenten zijn zowel de man als de vrouw aangehouden.

Later bleek dat de 19-jarige Almeerder en de 21-jarige vrouw uit Lelystad een stel was en onderling ruzie had. Voor het belemmeren van agenten en verzet bij aanhouding is proces-verbaal opgemaakt. De man werd
’s avonds heengezonden met een fikse geldboete terwijl de vrouw zich binnenkort voor de rechter met verantwoorden. Ondanks veel duw en trekwerk raakte er niemand gewond.
Provincie:
Tag(s):