vrijdag, 28. november 2008 - 16:44

Samenwerkings-verband pleit voor alternatief IJzeren Rijn

Vlodrop

In Vlodrop is vrijdagochtend in hotel St.Ludwig de vernieuwde website van het Samenwerkingsverband IJzeren Rijn gepresenteerd. In aanwezigheid van locale politici uit de grensregio, werd door het Samenwerkingsverband een toelichting gegeven op de vernieuwde website. Aansluitend volgde een korte wandeling over het historische tracé door natuurpark de Meinweg.

Gerard IJff, voorzitter van het Samenwerkingsverband IJzeren Rijn Midden-Limburg, deed een oproep aan verkeersminister Camiel Eurlings en zijn Belgische en Duitse collega’s af te zien van het besluit het historisch tracé weer in gebruik te nemen.

Na overleg tussen Eurlings en zijn Duitse en Belgische collega’s twee weken geleden, is besloten de goederenspoorlijn tussen de Antwerpse haven en het Duitse Ruhrgebied te reactiveren volgens het gemoderniseerde tracé. Dit betekent dat de treinverbinding een omleiding rond Roermond krijgt en er een deel van het tracé ondertunneld zal worden onder natuurgebied De Meinweg.

Het alternatief, waar de betrokken partijen van het Samenwerkingsverband voor pleiten, langs de snelweg A52, is financieel niet haalbaar.

De vernieuwde website van het Samenwerkingsverband is te vinden via de link www.wakkervandeijzerenrijn.nl.
Provincie:
Tag(s):