donderdag, 26. juni 2008 - 13:50

SBBF breidt beveiliging uit

Lelystad

De collectieve beveiliging van de Stichting Beveiliging Bedrijfsterreinen Flevoland (SBBF) wordt uitgebreid met de mogelijkheid van cameratoezicht.

De SBBF wil met dit aanbod een daling van het aantal inbraken en vernielingen bewerkstelligen, stelt SBBF-voorzitter Jan Westerhuis. “De beveiligingscamera’s zijn inmiddels zo goed ontwikkeld dat we ze aan onze deelnemers kunnen aanbieden als praktisch hulpmiddel bij de beveiliging van hun bedrijfspand. Het is een toevoeging aan de bestaande surveillance door Fair Bewaking".

“Ook worden door verzekeringsmaatschappijen steeds hogere eisen aan bedrijven gesteld als het gaat om inbraakpreventie. Ook in dat opzicht is camerabeveiliging een perfect middel.�

Intelligente camara

Bij camarabeveiliging kun je via een intelligente camara vandalen of inbrekers volgen op het moment dat ze zich in de buurt van het bedrijfspand ophouden. De camarabeelden worden in de centrale gevolgd en zonodig kan een surveillant een kijkje gaan nemen. Betreft het bijvoorbeeld een een inbraakpoging, dan kan meteen de politie worden ingeschakeld.

Verhoogde pakkans
Daarnaast zorgt camerabeveiliging ook voor een verhoogde pakkans. Een voorbeeld: als dieven - op het moment dat de politie aan komt rijden - in een sloot springen registreert de camera dat en kan dat vanuit de centrale worden doorgegeven. Daar waar de politie zonder camerabewaking misschien rechtsomkeert had gemaakt, kunnen de verdachten nu worden ingerekend.

Al voor € 2,20 per dag
Bedrijven die bij de SBBF zijn aangesloten, kunnen al voor € 2,20 per dag hun pand met een camera beveiligen. Voor dat bedrag wordt een Intelligente camera geleverd en is er gedurende surveillancetijden – ’s avonds, ’s nachts en in de weekeinden – cameratoezicht door Fair Bewaking.

Over de SBBF
De Stichting Beveiliging Bedrijfsterreinen Flevoland (SBBF) is een samenwerkingsverband van de gemeenten Lelystad, Emmeloord en Dronten en de bedrijfskringen in deze plaatsen. Ook de politie en brandweer zijn in de SBBF vertegenwoordigd. Sinds de start van de SBBF in 1995 is het aantal inbraken op de bedrijventerreinen aantoonbaar teruggelopen.
Provincie:
Tag(s):