woensdag, 2. april 2008 - 18:37

SBS gaat modellen van straat plukken

Amsterdam

Fotograaf en modellenscout Otto van der Toorn en Lutske Veenstra strijden elk met een eigen stylist en visagist tegen elkaar om meisjes van de straat te plukken die in één dag model willen worden. Als ze het juiste meisje hebben gevonden, begint een race tegen de klok. De meisjes krijgen een complete metamorfose en moeten in drie verschillende outfits worden gefotografeerd. Dit alles onder tijdsdruk, want de jury wacht.

Welk meisje droomt er niet van om ontdekt te worden als model? Yfke Sturm werd gescout terwijl ze aan het werk was in de Hema. Anouk Smulders zat in de trein naar college. En het volgende fotomodel?
Misschien spreekt Otto, of Lutske haar wel aan voor Model in 1 dag! De scouts werken samen met een vaste visagist en stylist die de gekozen meisjes van top tot teen stylen en opmaken tot een echt model. Daarna moet het meisje laten zien welke modellencapaciteiten ze in huis heeft. Ze poseert in drie verschillende outfits voor de camera en na afloop maken Otto en Lutske drie afdrukken van de gemaakte serie, die ze aan de jury laten zien.

De jury bepaalt per aflevering welk meisje Model in 1 dag wordt. Zij wint een kledingcheque van homeshopping-organisatie Otto en maakt kans om een contract in de wacht te slepen bij modellenbureau Ulla Models.
Categorie:
Tag(s):