zaterdag, 8. maart 2008 - 23:42

SC Heerenveen legt matig NAC Breda over de knie

(Elfvoetbal) SC Heerenveen heeft zaterdagavond een eenvoudige overwinning geboekt op NAC Breda. In het Abe Lenstra Stadion bleek de formatie van Gertjan Verbeek te sterk voor de zwak spelende bezoekers. De Brabanders toonden geen moment aan waarom zij voor aanvang van de wedstrijd derde stonden in de Eredivisie, terwijl de thuisploeg bij vlagen weer het onbevangen aanvalspel van eerder dit seizoen vertoonde.

Na een rustige beginfase nam de thuisploeg het heft in handen. In de zesde minuut van de wedstrijd kopte Michael Bradley over na een goede voorzet van Gianni Zuiverloon en een minuut later was Miralem Sulejmani dichtbij een treffer, maar was de NAC-defensie net op tijd om in te grijpen.

De bezoekers hadden veel overtredingen nodig om de Friezen van zich af te houden. Vooral Gerald Sibon moest het ontgelden. De formatie van Ernie Brandts slaagde er wel in het tempo uit de wedstrijd te halen en het spel van Heerenveen minutenlang te ontregelen.

In de 25ste minuut nam Heerenveen de controle over de wedstrijd weer over. Eerst spatte een kanonskogel van Sibon uiteen op de vuisten van Jelle ten Rouwelaar en drie minuten later kopte de lange spits maar net over. In de 32ste minuut was de voorsprong er dan toch voor de thuisploeg. Een lange bal werd door Sibon voor het doel gekopt en uit een scrimmage kwam Heerenveen via het lichaam van NAC-speler Patrick Mtiliga op voorsprong.

Zes minuten later was het wederom raak. Danijel Pranjic onderschepte een bal in de NAC-verdediging en stuurde Sulejmani weg. De snelle aanvaller liet Kurt Elshot zijn hielen zien, bleef koel voor Ten Rouwelaar en schoof de bal uitstekend langs de doelman.

NAC Breda had tot dat moment nog niets laten zien. De Brabanders hadden grote moeite om kansen te creëren. Pas vlak voor rust kreeg Matthew Amoah tot tweemaal toe een flinke mogelijkheid om de achterstand te verkleinen, maar de Ghanees faalde opzichtig.

Ook na de thee was Heerenveen de overheersende partij. De Friezen combineerden makkelijk en kregen veel ruimte van de bezoekers. Roy Beerens kreeg in de 48ste minuut de mogelijkheid om een zelfopgezette aanval met een doelpunt te bekronen, maar de rechtsbuiten schoof de bal voorlangs.

Na de kans vond de thuisploeg het goed en ging het de wedstrijd controleren. De Bredase opponent was niet bij machte om het de tegenstander moeilijk te maken. Amoah leek in de 76ste minuut dan toch een aansluitingstreffer te gaan maken, maar de spits kopte naast. Aan de andere kant was Sulejmani wel doeltreffend. De aanvaller anticipeerde prima op een steekbal van uitblinker Sibon, schoot raak en gooide de wedstrijd in het slot.

NAC Breda kwam de klap niet meer te boven en Heerenveen speelde het laatste kwartier zonder al te veel problemen uit. Sulejmani maakte bijna nog zijn derde treffer van het duel, maar zijn lob was te zwak om Ten Rouwelaar te verschalken, waardoor de Friezen ‘slechts’ met drie doelpunten verschil de wedstrijd winnend afsloot.
Categorie:
Tag(s):