zondag, 13. januari 2008 - 23:18

Scapino Ballet Rotterdam in Agora

Lelystad

Woensdag 16 januari 2008 treedt in de Agora het Scapinoballet uit Rotterdam op met 'It's a beautiful world'. De voorstelling begint om 20.15 uur.
‘It’s a Beautiful World’ van Scapino Ballet Rotterdam bleek afgelopen seizoen een puur dansfeest, met een tiental wervelend achter elkaar gemonteerde dansstukken in verschillende decors. Scapino toont een wereld van contrasten, ongerijmdheden en humoristische taferelen. Wegens het succes wordt deze voorstelling nog voor een korte tournee doorgespeeld.

Opzwepend sentiment, passie en humor kenmerken dit programma over schoonheid en drama, gemaakt door vijf choreografen en alle twintig dansers van Scapino. Samensteller Ed Wubbe kreeg een compliment van NRC Handelsblad: “Een coole mix van dans.� Zo gevarieerd als de choreografieën zijn, zo verrassend is hun onderlinge samenhang. Met een mix van eigentijdse dansstijlen en elementen uit de folklore en show kan deze pure dansavond het beste worden omschreven als de ‘wereld van de dans’. Een wereld waarin het sentiment van Johnny Cash, de grootsheid van Bach, de humor van Liza Minnelli, het duistere van Der Blutharsch en het opzwepende van Raz Mesinai samenkomen. “Scapino zapt van lieflijkheid naar rauwe slapstick.� (Trouw)

Kaarten voor deze en andere voorstellingen in de Agora zijn te bestellen via de website www.agora-lelystad.nl of bij theaterkassa aan de Agorabaan 12 op maandag t/m zaterdag van 11.00 – 15.00 uur. Of maximaal een week van tevoren telefonisch te reserveren op 0320 – 239239 en te koop aan de zaal vanaf een uur voor aanvang.
Provincie:
Tag(s):