dinsdag, 30. december 2008 - 19:54

Schaatser ter nauwernood gered

Nieuwkoop

Een 65 jarige schaatser uit Wilnis is dinsdagmorgen gered nadat hij door het ijs van de Nieuwkoopse Plassen was gezakt. De man had een half uur in het koude water gelegen voordat hij gered kon worden. Onderkoeld is hij overgebracht naar het Utrechts Medisch Centrum.

De reddingsactie voor de man kwam net op tijd. Een vrouw die rond half twaalf aan de Hollandsekade haar hond liep uit te laten, hoorde hulpgeroep en zag een honderdtalmeters uit de wal de door het ijs gezakte man. De vrouw sloeg alarm en een bewoner van de Hollandsekade belde 112. In afwachting van de hulpdiensten ondernam deze buurtbewoner enkele reddingspogingen, die echte niet lukte. De brandweer ging met ladders, touwen en een sleetje het ijs op. Uiteindelijk lukte het ze om de man met reddingstouwen uit het wak op het ijs te trekken. Daar stond een ambulance klaar waarmee hij naar het UMC is vervoerd.
De politie waarschuwt ijsliefhebbers geen risico’s te nemen omdat het ijs op buitenwater nog lang niet overal betrouwbaar is.
Provincie:
Tag(s):