maandag, 1. september 2008 - 13:02

Schapen grazen kunstwerk

Apeldoorn

Na vier dagen grazen hebben 250 heideschapen afgelopen weekend in het Matenpark in Apeldoorn een enorm kunstwerk gemaakt.

De Apeldoornse kunstenaar Guido Nieuwendijk heeft met stokken en netten zijn abstracte ontwerp ‘Bad fencing, good fencing’ en het logo van woonzorgorganisatie de Woonmensen in het gras uitgezet. De schapen hebben vervolgens het verse hoge gras binnen de vormen weg gegrazen.

Het resultaat is verbluffend en is van boven goed te zien. Een patroon van lijnen en vlakken siert het Matenpark. De Woonmensen liet belangstellenden het kunstwerk met een hoogwerker en een sportvliegtuigje bekijken. Het complete project is gefilmd. Momenteel wordt er gewerkt aan een beelddocument.

‘Sheepart’ is een idee van Sjraar van Beek van landschapsbeheer De Wassum en Hein van der Kroft van FEL/KroftCommunicatie. De Apeldoornse woonzorgcorporatie de Woonmensen heeft het initiatief genomen om het unieke project naar de Gelderse stad te halen in het kader van de internationale Triënnale 2008, een driejaarlijks cultureel festival over tuin- en landschapsarchitectuur. De schapenkunst is onderdeel van ‘Code Groen’, een onderdeel van de Triënnale waarbij diverse kunstenaars het groen in en buiten de wijk op de kaart zetten.
Provincie:
Tag(s):