maandag, 22. december 2008 - 12:48

Scheidsrechter ernstig mishandeld in Delft

Delft

Een 43-jarige scheidsrechter raakte zondag 21 december gewond toen hij op een voetbalveld aan de Kerkpolderweg in Delft na een doelpunt belaagd werd door spelers van de uitspelende partij.

Omstreeks 13.35 uur scoorde de ploeg uit Delft een doelpunt, na een genomen hoekschop. De keeper die de bal had doorgelaten was het kennelijk niet eens met de beslissing van de scheidsrechter om niet te fluiten en stompte de man in zijn maag. De Delftenaar kwam hierdoor ten val en werd direct belaagd door een groot aantal spelers die de man schopten en sloegen.

Nadat het de scheidsrechter lukte weer op te staan, kondigde hij aan dat hij de wedstrijd zou staken en floot af. Vervolgens liep hij naar de keeper die hem had geslagen om te vragen waar dat voor nodig was geweest. Wederom kreeg hij van de keeper een stomp in zijn maag en belandde weer op de grond. Een aantal spelers uit het team van de bewuste keeper schaarden zich weer om de onfortuinlijke scheidsrechter en schopten en stompten hem van alle kanten.

Toen de gealarmeerde agenten ter plaatse kwamen, waren de bewuste spelers al gevlogen. Dankzij de KNVB-kaarten die voor iedere wedstrijd ingeleverd moeten worden, is hun identiteit bekend. De politie onderzoekt de zaak en de betrokkenheid van elk van de spelers.De scheidsrechter werd met ernstige rugklachten naar het ziekenhuis vervoerd waar hij de nacht doorbracht.
Provincie:
Tag(s):