donderdag, 24. januari 2008 - 9:17

Scheper Ziekenhuis opent Revalidatie Trainings Centrum

Emmen

Simon Vroemen, Europees recordhouder steeple-chase heeft woensdagmiddag de opening verricht van het moderne Revalidatie Trainings Centrum (RTC) van het Scheper Ziekenhuis.

Het RTC is een onderdeel van de afdelingen Revalidatie en Fysiotherapie. Het team bestaat uit een grote groep fysiotherapeuten en oefentherapeuten Cesar die allen geschoold zijn op het gebied van medische fitness. In het trainingscentrum worden diverse revalidatieprogramma's aangeboden, zowel individueel als groepsgebonden.

Uniek voor deze regio is dat veel programma's multidisciplinair zijn. Dit betekent dat er verschillende behandeldisciplines worden gebruikt tijdens één behandeling. Het longrevalidatie programma bijvoorbeeld. Dit bevat naast een trainingsprogramma, begeleid door de therapeuten, ook nauwkeurige begeleiding van de longverpleegkundige, de diëtist, de longfunctielaborant en de longarts. Deze multidisciplinaire aanpak zorgt ervoor dat de klacht goed wordt geanalyseerd en er vervolgens een persoonlijk trainingsprogramma kan worden opgesteld.

Naast longrevalidatie zijn in het trainingscentrum de volgende meerdere vormen van groepsrevalidatie mogelijk: chronische pijnrevalidatie, claudicatio (etalagebenen) revalidatie, kinderen met overgewicht, knierevalidatie, rugrevalidatie, herstel & balans (programma voor ex-kanker patiënten) en hartrevalidatie. Naast de groepsrevalidatie revalideren er ook veel individuele patiënten in het centrum. Een paar voorbeelden zijn de schouder- en CVA (beroerte) patiënten. Voor de schouderrevalidatie is er intensieve samenwerking met de orthopeed wat tot zeer goede behandelresultaten leidt.
Provincie:
Tag(s):