woensdag, 19. maart 2008 - 11:05

Schietincident café ‘La Montagne Verte’ opgelost

Roosendaal

Het dodelijk schietincident van 12 september 2007 lijkt opgelost.
Door vuurwapengeweld overleed een 35-jarige Roosendaler. Dat gebeurde in café ‘La Montagne Verte’ gelegen aan de Stationsstraat 6a in Roosendaal. Met de arrestatie én bekentenissen van twee verdachten is er nu vermoedelijk klaarheid in de zaak.

In de vroege ochtend van woensdag 12 september meldden omwonenden omstreeks 04.30 uur dat zij gegil en schoten hadden gehoord in de omgeving van het ‘Emile van Loonpark’. Agenten stelden een onderzoek in en vonden café ‘La Montagne Verte’ het overleden slachtoffer. Uit het daaropvolgende recherche onderzoek bleek het te gaan om een 35-jarige inwoner van Roosendaal. De man was door schotwonden om het leven was gekomen in het woongedeelte van het bewuste pand. De horecagelegenheid stond bekend als drugsgerelateerd café.

Een team van 25 rechercheurs onderzocht onder leiding van de Officier van Justitie het misdrijf. Camerabeelden van bewakingscamera’s leidden het opsporingsteam richting België. In nauwe samenwerking met de Belgische politie werden vervolgens op donderdag 10 januari 2008 twee verdachten opgepakt. Het ging om twee mannen van respectievelijk 26 en 31 jaar oud, afkomstig uit Antwerpen.

De twee verdachten zitten vast en zijn uitgebreid verhoord. Ze verklaren dat ze de bewuste nacht hebben ingebroken in het café, waarbij uiteindelijk de dodelijke schoten volgden. Over het vermoedelijke motief doen politie en openbaar ministerie op dit moment geen nadere mededelingen.
Provincie:
Tag(s):