zondag, 16. november 2008 - 22:11

'Schip Greenpeace beschadigt politieboot'

Rotterdam

Greenpeace heeft zondag bij een blokkadeactie van de Rotterdamse Mississippihaven schade veroorzaakt aan een schip van de zeehavenpolitie. Dit heeft een woordvoerder van de politie gezegd.

Het incident gebeurde toen twee actieschepen van de milieubeweging de toevoer van kolentransporten wilde tegenhouden. Toen het schip de Rainbow Warrior de haven binnenvoer kwam de zeehavenpolitie in actie. Daarbij zou het schip van Greenpeace volgens een woordvoerder van de politie het politievaartuig hebben beschadigd.

Volgens Greenpeace trad de havenpolitie ruw op en heeft de Rainbow Warrior aan de grond geduwd. De politie zegt schade te hebben opgelopen, terwijl dit alleen een gevolg kan zijn van haar eigen optreden, aldus een woordvoerster van Greenpeace. Het schip Rainbow Warrior heeft geen schade.

De politie heeft beide schepen in beslag genomen.

Het Duitse E.ON heeft plannen voor acht nieuwe kolencentrales in Europa. Dit weekend blokkeerden honderd actievoerders van Greenpeace de bouwplaats van de nieuwe kolencentrale van E.ON op de Maasvlakte uit protest tegen de bouw.
Provincie:
Tag(s):