dinsdag, 23. december 2008 - 12:44

Schiphol treft cocaïne in gipsbeen en rolstoel aan

Schiphol

Een man die deed voorkomen dat hij met een gebroken been Nederland in wilde reizen is door het Schipholteam, een samenwerkingsverband van Koninklijke Marechaussee en Douane, aangehouden. In werkelijkheid was zijn been niet gebroken, maar vervoerde hij cocaïne.

De 29-jarige Ecuadoriaanse man had gips om zijn linkerbeen zitten en was in het bezit van röntgenfoto’s. Het Schipholteam vond dat de manier waarop het gips om het been zat, niet de manier is zoals het hoort. Daarom is er een arts van Schiphol bijgehaald. De arts constateerde dat het gips veel te strak om het onderbeen zat. Ook de röntgenfoto’s waren van slechte kwaliteit. Daaruit bleek niet dat de foto’s van het betreffende been waren. Een eerste test van het gips door het Schipholteam leverde het vermoeden van gesmokkelde cocaïne op. Op basis van deze constateringen is de man aangehouden.

De man is vervolgens naar het ziekenhuis vervoerd, waarbij na het maken van röntgenfoto’s, inderdaad bleek dat het been niet gebroken was. Het gips is opgestuurd naar het NFI voor nader onderzoek.

De man had een eigen rolstoel bij zich. Bij onderzoek aan deze rolstoel heeft het Schipholteam bijna twee kilo cocaïne in de buizen van de rolstoel aangetroffen.
Provincie:
Tag(s):