woensdag, 18. juni 2008 - 16:16

Scholieren betalen 25 miljoen euro te veel belasting

Den Haag

Scholieren en studenten laten zeker 25 miljoen euro aan belastinggeld liggen. Dat komt doordat veel jongeren die bijverdienen niet weten dat ze belasting kunnen terugvragen. Dit blijkt uit het jaarlijkse vakantiewerkonderzoek van FNV Jong, dat vandaag in Walibi World wordt gepresenteerd tijdens de aftrap van de FNV vakantiewerkcampagne.

De helft van de ruim 1,2 miljoen scholieren en studenten met een vakantiebaan weet niet wat een Tj-biljet is. Via dit biljet kunnen jongeren te veel betaalde belasting terugvragen. Omdat zij meestal niet het hele jaar werken, hebben jongeren al snel recht op een teruggaaf.

Volgens een conservatieve schatting van de FNV komt dit neer op gemiddeld 50 euro per persoon. Als al die jongeren alsnog een Tj-biljet invullen, krijgen ze samen zeker 25 miljoen euro per jaar terug van de belastingdienst.

De FNV pleit er al jaren voor dat scholen jongeren beter voorbereiden op de arbeidsmarkt. Het invullen van een Tj-biljet en andere zaken rond belastingen zouden daar onderdeel van moeten zijn. De FNV roept middelbare scholen op om samen met de Belastingdienst lessen te geven over belastingen.
Provincie:
Tag(s):