donderdag, 21. februari 2008 - 18:57

Scholieren gaan Van Bijsterveldt beboeten

Groningen

ROOD, de jongerenafdeling van de SP opent een website waar scholieren staatssecretaris Van Bijsterveldt een boete kunnen geven. Jongeren kunnen er hun zelfgemaakte videoboodschappen online zetten. Aanleiding is dat de regering haar boetebeleid nog steeds niet staakt, ondanks de kritiek van commissie Dijsselbloem.

Het kabinet gaat meer haast maken met het onderzoek naar een nieuwe en haalbare ‘urennorm’ voor het middelbaar onderwijs. Dat heeft staatssecretaris Van Bijsterveldt toegezegd aan SP-Kamerlid Jasper van Dijk in een spoeddebat dat hij had aangevraagd. Hoewel dit een stap in de goede richting is, is het nog onduidelijk of staatssecretaris Van Bijsterveldt stopt met het uitdelen van boetes aan scholen de norm niet hebben gehaald.

“Het is belachelijk om te denken dat het onderwijs beter wordt door scholen te beboeten.� oordeelt ROOD-woordvoerder Leon Botter. “Zo lang Van Bijsterveldt door gaat met het uitdelen van boetes vindt ROOD dat de staatsecretaris zélf een boete verdient�.

Scholieren kunnen op het speciale YouTube-kanaal een zelfgemaakt filmpje zetten, waarin ze vertellen waarom de staatssecretaris een boete verdient.

ROOD gaat de komende weken ook naar middelbare scholen toe om scholieren te interviewen. Uit alle filmpjes op het internet wordt uiteindelijk één winnaar gekozen. De scholier in het filmpje mag dan met klasgenoten en ROOD mee naar Den Haag. Samen met de scholieren zal ROOD, in politiepak, een boete geven aan staatssecretaris Van Bijsterveldt.
Provincie:
Tag(s):