maandag, 10. maart 2008 - 19:59

Scholieren nemen De Uitdaging aan

Eindhoven

Afgelopen week werden de dieren van het Eindhovense Dierenopvangcentrum Doornakker blij verrast met de komst van vier enthousiaste kinderen van de Beppino Sartoschool. Ze waren er niet om een poes of hond te adopteren, maar om er flink de handen uit de mouwen te steken en hiermee hun eigen gekozen ‘sociale droom’ uit te voeren. De vier scholieren gingen aan de slag omdat de school zich had opgegeven voor ‘De Uitdaging’.

De Uitdaging is een landelijk project dat opgezet is om kinderen te helpen hun maatschappelijke dromen te verwezenlijken. Grote woorden, maar hoe kies je als kind een droom en wat kan je eigenlijk bereiken? Om hen te helpen bij de keuzes en te leren hoe ze een verschil kunnen maken, hielpen twee coaches het viertal. Twee medewerkers van ABN AMRO begeleiden in Eindhoven de scholieren, maar het echte werk, dat moesten de kinderen echt zelf doen!

Gedurende drie dagen hebben Michelle, Luc, Yousra en Marvin uit groep 7 flink wat werk verzet om de door hen gekozen droom te verwezenlijken. De droom die ze formuleerden: dieren in een asiel de dag van hun leven bezorgen.

Om dit te bewerkstelligen hebben ze veel dingen gedaan waarvan ze eerst dachten dat ze het nooit konden of durfden. Zoals het zelf bellen naar verschillende asielen om hun diensten aan te bieden en directeuren van grote supermarkten overhalen om gratis voer te geven.

En met succes, want het resultaat was een flink gesleep met pakken voer en zelfs nieuwe hondenmanden en speeltjes. Die konden ze afgelopen maandag vol trots aanbieden bij het dierencentrum. De rest van de dag was gevuld met het schoonmaken van de hokken, het uitlaten van de honden en het voeren van alle dieren.
Provincie:
Tag(s):