maandag, 3. maart 2008 - 15:41

Scholieren ontsnappen aan de dood

Overberg

Een groep van zeven scholieren zijn maandagmiddag aan de dood ontsnapt. Zij reden op het fietspad naast de Heuvelsesteeg in Overberg toen er rond 14.00 uur een deel van een voertuig op het fietspad terecht kwam. De 23-jarige automobilist uit Leusden is bij het ongeval om het leven gekomen.

Volgens getuigen, zeven scholieren uit Woudenberg en Scherpenzeel, die op het fietspad naast de Heuvelsesteeg fietsten, reed de 23-jarige bestuurder uit Leusden met hoge snelheid over de Heuvelsesteeg. Bij de tunnel van de Rijksweg A12 verloor hij de macht over het stuur. Hij raakte van de weg, belandde in de berm en botste tegen twee bomen. Door de kracht van de aanrijding werd de auto geheel vernield.

Brokstukken van de auto kwamen tegen de fietsen van twee 16-jarige meisjes uit Woudenberg aan. Daardoor kwamen zij ten val, maar liepen buiten de schrik geen letsel op. De getuigen van de aanrijding worden in contact gebracht met Bureau Slachtofferhulp. De Verkeerspolitie Utrecht heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld.
Provincie:
Tag(s):