woensdag, 16. januari 2008 - 12:04

Scholieren 'opgehokt' in Artis

Amsterdam

Zo’n 30 scholieren van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) hebben zich woensdagochtend, uit protest tegen de 1040-urennorm, opgesloten in een kooi in Artis.

Met de actie, die rond 12.00 uur afliep, willden de scholieren laten zien hoe zij worden opgehokt in vaak te kleine klaslokalen. Ze zitten volgens hen vaak in klaslokalen zonder iets te doen.

Woensdagmiddag komt in de Tweede Kamer de 1040-urennorm aan het bod tijdens algemeen overleg. LAKS wil dat de Tweede Kamer vanmiddag nog een einde maakt aan de 1040 lesurennorm en pleit voor een norm tussen de 960 en 1040 uren.

De scholieren die eind vorig jaar massaal actievoerden tegen de 1040-uurnorm in het onderwijs willen opnieuw de straat op. Dat blijkt uit de aflevering van ZEMBLA ‘Scholieren in actie’ van aanstaande zondag. ZEMBLA onderzocht welke gevolgen de acties hebben gehad en wat de plannen zijn van het LAKS, het Landelijk Aktie Komitee Scholieren. Ook zijn beelden te zien die leerlingen zelf op hun school maakten na de roerige actieweken die twee maanden geleden begonnen.
Provincie:
Tag(s):