donderdag, 25. september 2008 - 19:04

School ontruimd voor penetrante geur van onbekende stof

Laren

Scholengemeenschap College De Brink is donderdagmiddag uit voorzorg ontruimd nadat in het scheikundekabinet een flesje met onbekende inhoud was kapot gevallen. De ontruiming volgde kort nadat een penetrante geur zich door de gangen van de school verspreidde. Dit maakte de politie bekend.

De ontruiming verliep gedisciplineerd. Na onderzoek bleek dat het flesje onder andere een oplosmiddel en een beperkte hoeveelheid kwik bevatte. Bij het incident zijn geen mensen gewond geraakt, Wel zijn tien leerlingen met lichte oogklachten voor preventief onderzoek naar ziekenhuizen in Blaricum en Hilversum gebracht. Of de klachten verband houden met de vrijgekomen stoffen is niet bekend.

Het kabinet en de omliggende gangen worden door een gespecialiseerd bedrijf schoongemaakt. Aansluitend voert de milieuongevallendienst van het RIVM nog controlemetingen uit voordat het schoolgebouw wordt vrijgegeven.

De ouders zijn per brief over het voorval geïnformeerd. Waarschijnlijk gaan de lessen morgen wel weer gewoon door. Informatie hierover zal via de website van de school bekend worden gemaakt.
Provincie:
Tag(s):