dinsdag, 20. mei 2008 - 10:17

School tot de grond toe afgebrand

Emmen

Praktijkshool "De Opstik" aan de Stroetweg in Emmen is in de nacht van maandag op dinsdag door brand volledig verwoest. Omstreeks half twee kwam de brandmelding binnen waarop de brandweer met groot materiaal uitrukte. Ondanks de inzet van omliggende brandweerkorpsen, kon het grotendeels uit hout bestaande schoolgebouw niet meer worden gered.

In het gebouw was asbest verwerkt dat bij de brand is vrijgekomen. Dit is voornamelijk terechtgekomen op het terrein van de school zelf. Daarnaast is er in de tuinen van vier woningen enig asbestverdacht materiaal aangetroffen. De gemeente Emmen heeft inmiddels een gespecialiseerd asbestverwijderingsbedrijf ingeschakeld om de vrijgekomen asbest zo spoedig mogelijk te verwijderen.

Het is de tweede brand in een school in twee dagen tijd in Emmen, in de kantine van een schoolgebouw van het Esdagcollege aan de Angelsoerdijk in Emmen brak in de nacht van zaterdag op zondag door nog onbekende oorzaak brand uit. De brandweer had deze brand snel onder controle. Wel verbrandde een aantal goederen in de kantine en kwam de school vol rook te staan. Over de oorzaak en juiste schade valt nog niets te zeggen, de politie stelt een nader onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):