donderdag, 22. mei 2008 - 10:25

School vlak voor examen ontruimd na rookbom

Uithoorn

De brandweer in Uithoorn kreeg donderdagochtend rond 08.40 uur een melding van een brand in het Alkwin college, een open katholieke scholengemeenschap voor Havo, Atheneum en gymnasium, waar op dat moment een deel van de leerlingen zich opmaakten om met het examen te beginnen.

Nadat de brandweer ter plaatse was bleek dat er geen brand was maar dat er door iemand een rookbom was afgestoken en in een prullenbak gedeponeerd. Dit zorgde ervoor dat er in het trappenhuis veel rook kwam te staan. Dit hebben de rector de heer de Ruijter van het Alkwin college en een woordvoerder van de politie tegenover Blik op Nieuws laten weten.

Evacuatie
Twee verdiepingen in de school, waar de rook zich bevond, werden ontruimd. Deze leerlingen hebben zich op het schoolplein verzameld. De ontruiming is rustig en zonder calamiteiten verlopen.

Examen
Het gedeelte van de school waar de examens worden afgenomen hoefde niet te worden ontruimd. De examenkandidaten hebben dan ook geen ernstige hinder ondervonden tijdens het examen dat om 09.00 uur gewoon is gestart.

Rookontwikkeling
De brandweer heeft de twee verdiepingen en het trappenhuis met behulp van een ventilator gelucht. Rond 9.30 uur konden de leerlingen op het schoolplein ook weer naar binnen.

Onderzoek
De politie is een onderzoek gestart dat moet leiden naar de dader die de rookbom in de school heeft afgestoken.

De school telt 1541 leerlingen en er zijn 155 docenten en onderwijs-ondersteunende medewerkers werkzaam.
Provincie:
Tag(s):