vrijdag, 19. december 2008 - 22:39

Schoolkinderen bezorgen Voedselbank 268 volle kratten

Nijmegen

Gejuich en applaus galmde door de Nijmeegse St Stevenskerk bij de bekendmaking van het eindresultaat van de kerst-actie van basisschool De Klokkenberg. Tijdens de kerstviering van de school werd bekend dat de leerlingen liefst 268 kratten hebben gevuld met etenswaren voor de lokale Voedselbank.

Hiermee is het gestelde doel van 175 kratten (voor de 175 Nijmeegse gezinnen die gebruik maken van de Voedselbank) ruim overtroffen.

De etenswaren worden overgedragen aan medewerkers van de Voedselbank. Daar komt nog een envelop bij met honderden euro’s: de opbrengst van de tijdens de kerstviering gehouden collecte.

In alle klassen van De Klokkenberg was de afgelopen weken aandacht voor armoede in Nederland. Een oplossing werd ook aangereikt: vaker samen delen. In de hal van de school was daarvoor een ‘deel-winkel’ ingericht.

De actie sloeg duidelijk aan bij leerlingen, ouders en medewerkers van de school. Ook was er veel media-aandacht. Zo opende het NOS Jeugdjournaal een van haar uitzendingen met een reportage over de Nijmeegse actie.
Provincie:
Tag(s):