vrijdag, 19. september 2008 - 22:17

Schoolpad naar Zeijen in ere hersteld

Assen

Begin volgend jaar kunnen fietsers gebruik maken van een nieuw fietspad tussen Assen en Zeijen. De gemeente Assen verhardt hiervoor het oude Schoolpad dat vroeger met name door de schooljeugd uit Zeijen werd gebruikt. Door de aanplant van eiken krijgt het pad zo veel mogelijk zijn voormalige uitstraling terug.

Het nieuwe fietspad loopt over het Zeijerveld en sluit aan op het fietspad dat door het Arboretum loopt en is een afslag van de toekomstige fietsverbinding tussen Rhee en het Fochteloërveen. Het pad is daarmee een aantrekkelijke route voor toeristen en recreanten.

Het Schoolpad is nu nog een zandweg die voornamelijk voor de landbouw in gebruik is. Over een lengte van ruim twee kilometer wordt het pad nu met beton verhard. Het pad is breed genoeg om ook landbouwverkeer mogelijk te maken. Door de aanplant van eiken ontstaat een ecologische verbinding voor onder andere vleermuizen. Ook wordt hiermee het oude cultuurhistorische beeld hersteld. De aanleg van het nieuwe fietspad kost ruim een half miljoen euro.
Provincie:
Tag(s):