zaterdag, 29. maart 2008 - 7:14

Schoolzone borden voor Amstelveen

Amstelveen

In samenwerking met de Stichting Schoolzone zullen er in Amstelveen nieuwe borden geplaatst worden om de veiligheid van kinderen in het verkeer rondom scholen te bevorderen.

Uit landelijk onderzoek blijkt dat de verkeersveiligheid in de directe omgeving van basisscholen nog te wensen overlaat. De cijfers liegen er niet om; van alle kinderen die het slachtoffer zijn van een verkeersongeval is één op de drie onderweg naar en van school. Om deze reden wil de gemeente Amstelveen in samenwerking met Schoolzone Nederland de verkeersveiligheid rondom scholen verder verbeteren.

In overleg met de basisscholen komen overal dezelfde Schoolzone borden te staan. Waar mogelijk komt ook de tekst SCHOOLZONE op de weg te staan.

Schoolzone Nederland werft sponsoren onder de lokale ondernemers om de speciale Schoolzone borden te kunnen betalen. Het project is uniek omdat gezamenlijk op een eenvoudige manier de verkeersveiligheid in de directe omgeving van basisscholen verbetert zonder kosten voor basisscholen.
Provincie:
Tag(s):