maandag, 1. december 2008 - 19:08

Schoon drinkwater uit de Hofvijver

Den Haag

Maandag hebben wethouder Huffnagel van Den Haag en Siemens CEO Martin van Pernis samen een glas water uit de Hofvijver gedronken. Het water werd gezuiverd door de mobiele waterzuiveringsinstallatie van Siemens, de SkyHydrant.

De onderneming wilde op deze manier laten zien dat het zuiveren van vuil water tegenwoordig snel en eenvoudig kan.

‘Zoet water is nu al schaarser dan olie en gas. Maar liefst 1,2 miljard mensen op de wereld hebben geen toegang tot schoon drinkwater. Siemens kan met een eenvoudig te gebruiken mobiele waterzuiveringsinstallatie schoon drinkwater realiseren, zelfs op de meest afgelegen plekken zonder stroom’, aldus Martin van Pernis.

Siemens is wereldwijd leider op het gebied van membraantechnologie. De robuuste, maar haarfijne membranen filteren bacteriën, pathogenen (ziekteverwekkers van biologische oorsprong), virussen en andere kleine deeltjes uit het water, waardoor er schoon drinkwater ontstaat. Dorpen in ontwikkelingslanden worden zo gevrijwaard van ziektes als diarree, tyfus en cholera.

Voor de mobiele waterzuiveringsinstallatie, de SkyHydrant, is geen stroom nodig. De installatie is eenvoudig te installeren en simpel in gebruik en onderhoud. Er wordt geen gebruik gemaakt van chemicaliën. De levensduur van de SkyHydrant is 7 tot 10 jaar en is goed voor 10.000 liter drinkwater per dag.

Er zijn inmiddels 450 SkyHydrants in gebruik in 16 verschillende landen. Siemens heeft onlangs 60 systemen gedoneerd aan landen als Kenia, Peru, Bangladesh en Myanmar.
Provincie:
Tag(s):