donderdag, 7. augustus 2008 - 19:01

Schoonmakers Universiteit Wageningen de dupe van onzorgvuldig handelen.

Wageningen

CNV Schoonmaak heeft van leden vernomen dat de Universiteit Wageningen gaat bezuinigen op de schoonmaak. Van de huidige 150 schoonmakers kunnen er maar ongeveer 85 blijven. Die mensen gaan dan via een ander schoonmaakbedrijf aan de slag.

Voor 65 mensen is er geen werk meer op de Universiteit Wageningen. De universiteit wil dit ook nog allemaal binnen drie weken geregeld zien.

In de schoonmaaksector zijn afspraken over contractswisselingen waarbij werknemers meekunnen naar het nieuwe schoonmaakbedrijf. Hierover dienen wel goede afspraken gemaakt te worden. Door werknemers te confronteren met een beslissingstermijn van drie weken (in de vakantietijd!) kunnen werknemers onmogelijk een juiste keuze maken. Voor mensen die geen plaats meer hebben dreigt dan ook werkloosheid.

CNV schoonmaak vindt dat er voor alle schoonmakers ander werk moet worden gezocht. Een termijn van drie weken is daarvoor natuurlijk veel te kort.

"Dit is geen 'hogeschool voorbeeld' van hoe je met mensen omgaat", aldus Jan Kampherbeek, bestuurder van CNV Schoonmaak. CNV Schoonmaak eist meer tijd voor mensen om hun keuze te maken en accepteert niet dat mensen vanwege de 'haast' van de Universiteit tussen wal en schip raken.

Daarnaast maakt CNV Schoonmaak zich zorgen over de werkdruk van de schoonmakers die straks nog wel op de universiteit mogen werken.
Provincie:
Tag(s):