donderdag, 3. januari 2008 - 17:18

Schoorsteenbrand veroorzaakt veel schade

Vanmiddag rond half twee is in een schoorsteen van een woning in de Gerberastraat brand ontstaan. De schoorsteenbrand werd door de bewoners zelf gemeld bij de alarmcentrale. De brand bevond zich boven op zolder bijna in de nok van het dak. De bewoner en zijn buurman hebben getracht de brand te blussen, maar dit lukte niet goed.

Bij aankomst van de brandweer waren alle mensen uit de woning. Een papegaai, hond en twee katten waren nog wel binnen. Deze zijn eerst in veiligheid gebracht door de brandweer. De brand zat tussen het plafond van de vliering en de dakconstructie. Om die plaats goed te kunnen bereiken heeft de brandweer enkele delen van zowel dak als plafond verwijderd, waarna de brand kon worden geblust. De woning liep hierdoor naast rook- en waterschade ook breekschade op. Vermoedelijk door een constructiefout in het rookafvoerkanaal is de brand ontstaan.

Na het vrijgeven van de woning werden de bewoners door de Stichting Salvage bijgestaan om de schade aan de woning op te nemen. De totale schade aan de woning is ongeveer 30.000 euro. Niemand raakte gewond
Provincie:
Tag(s):