maandag, 18. februari 2008 - 19:42

Schoorsteenbranden teisteren de provincie Utrecht

Wijk bij Duurstede

Door de koude van de afgelopen dagen wordt door veel mensen de open haard eens lekker opgeport voor wat extra warmte. Echter achterstallige veegbeurten zorgen de laatste paar dagen voor behoorlijk wat schoorsteenbranden in de provincie. Zo werden eerder deze week Doorn, Leersum en Woerden opgeschrikt door schoorsteenbranden. Donderdag en vrijdag was het Cothen waar de brandweer voor dergelijke branden moest uitrukken. Donderdagavond betrof het een woning aan de Osserwaard, waarbij Korps Cothen assistentie kreeg van het Korps Langbroek.

Vrijdag was het raak aan de Groenewoudseweg, waarbij er assistentie kwam uit Wijk bij Duurstede. Het betrof hier een schoorsteenbrand in een pannengedekte boerderij. Hoewel de Brandweer van Wijk bij Duurstede eerder ter plaatse was werd de brand toch bedwongen door de mannen van het Korps Cothen.

Zondag kon de brandweer van Wijk bij Duurstede zelf aan de slag. Even voor 19:30 kwam er een melding van een schoorsteenbrand valk naast de brandweerkazerne. Gelukkig betrof het hier een vrij kleine brand, die met een simpele veegbeurt werd verholpen. Maandag in de namiddag mochten de korpsen Driebergen en Zeist uitrukken naar Austerlitz voor hetzelfde. Ook hier viel het allemaal gelukkig mee.
Provincie:
Tag(s):